Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Expositie modefotograaf Rohn Meijer

Fashionistas! toont een overzicht van het werk van de Nederlands-Amerikaanse modefotograaf Rohn Meijer. Het is de eerste keer dat zijn foto’s in Nederland op een expositie te zien zijn. Backstage portretten van beroemde fotomodellen als Carla Bruni, Naomi Campbell, Helena Christensen en Claudia Schiffer worden afgewisseld met spannende portretten van jonge, mannelijke modellen.

foto: Rohn Meijer
Neil barrett a.w'10

Voor de expositie is een selectie van ruim dertig werken gemaakt uit vier verschillende fotoseries. Tot de serie Dreamgirls uit 2005 behoren karakteristieke portretten van supermodellen als Linda Evangelista, Marpessa, Kate Moss en Christy Turlington.

Naked Chair laat intrigerende beelden zien van een naakt model met stoel. Rohn Meijer liet zich daarbij inspireren door schilderijen van Caravaggio. De kleurrijke foto’s uit de serie Metamorphosis (2009) tonen portretten door middel van bewerkte dia’s en negatieven.

Speciaal voor de tentoonstelling laat Rohn Meijer tien nieuwe foto’s zien uit de serie Angels (2010/2011). Deze backstage portretten van met name jonge, mannelijke modellen zijn gemaakt bij de recente show van de internationaal vermaarde modeontwerper Neil Barrett.

De foto’s zullen opgenomen worden in een boek en zijn te zien op de website van de Engelse ontwerper, die eerder voor Gucci en Prada heeft gewerkt.

Rohn Meijer is een veelgevraagd modefotograaf. Een samenwerking met fotograaf Jan Francis introduceert hem in het begin van de jaren 80 in de wereld van mode en fotografie. Al snel ontstaat zijn passie voor backstage pictures.

Tot zijn eerste opdrachtgevers behoren Franco Moschino en Gianni Versace. In 2009 heeft hij voor Dsquared de zomercampagne gefotografeerd. Rohn Meijer maakt zowel modeseries als reisreportages. Zijn werk is te zien geweest op exposities in Europa en Amerika. En is gepubliceerd in talrijke tijdschriften en fotoboeken.

foto: Rohn Meijer
Rafat Ozbek a.w '92-93 Naomi Campbell

Rohn Meijer is in Amsterdam geboren. Toen hij zeven jaar oud was verhuisde hij naar Los Angeles. Op 22-jarige leeftijd keert hij terug naar Amsterdam en volgt er de studie keramiek aan de Rietveld Academie.

Daarna is hij in Italië als designer werkzaam geweest en ontwerpt onder andere samen met Ambrogio Pozzi en Joe Colombo het ‘on board’ servies voor Alitalia. Na zijn terugkomst in Nederland werkt hij als beeldhouwer en als docent industriële keramiek aan de voormalige Design Academy Eindhoven. Sinds 1984 woont Rohn Meijer in modestad Milaan.

De expositie van Rohn Meijer is te zien van 26 juni t/m 28 augustus.
Openingstijden: van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur en op afspraak.
Tijdens de Amsterdam International Fashion Week (14-18 juli) is de galerie dagelijks geopend.

Galerie Eduard Planting Fine Art Photographs
Eerste Bloemdwarsstraat 2 links in Amsterdam
T: 020 320 67 05
www.eduardplanting.com

Ingezonden mededeling
| 02-06-2010
Boeken algemeen