Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Galerie voor Carl Zeiss objectieven

Wie wil pronken met de foto's die hij met Carl Zeiss objectieven maakte en wie wil kijken hoe een bepaald Carl Zeiss objectief presteert, kan sinds kort terecht op www.zeissimages.com.

Op de zeissimages-website kun je met Zeiss optiek gemaakte foto's gratis plaatsen. Voor de goede orde: het gaat hier om Carl Zeiss objectieven die voor reflex- en meetzoekercamera's zijn gemaakt.

En niet alleen om de manual focus objectieven die Carl Zeiss zelf in de handel brengt, maar ook om de Carl Zeiss optieken voor Sony reflexen bijvoorbeeld, en de Carl Zeiss objectieven voor Contax camera's uit het verleden.

De Carl Zeiss manual focus objectieven krijgen hevige belangstelling van een kleine groep liefhebbers, die de beeldvoordracht van deze objectieven (en met name de gave achtergrondonscherpte) hoog waarderen. Op de site zijn er fraaie voorbeelden van te zien.

De groothoekobjectieven worden bovendien gekozen voor het gebruiksgemak. Door slim te spelen met diafragma en afstandinstelling heb je veel scherptediepte, en dus geen autofocus nodig. De royale scherpstel- en scherptediepteschalen helpen daarbij perfect.

Kijk op www.zeissimages.com en www.zeiss.com.

L. Polder
| 21-05-2010
Boeken algemeen