Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

150 Jaar oude telecommunicatiefoto’s online beschikbaar

Meer dan duizend historische beelden van de Britse telecommunicatie zijn nu te downloaden via Telefocus, een nieuwe online fotogalerie van Britisch Telecom (BT). Het is de eerste keer dat de foto’s, daterend uit de jaren 1860 en daarna, toegankelijk zijn voor het publiek.

De galerie vertelt de boeiende geschiedenis van de telecommunicatie door middel van beelden en is daarmee een informatieve bron over de manier waarop we communiceren. Het archief is onderverdeeld in 23 thema’s, zoals bijvoorbeeld ‘reclame en marketing’, ‘communicatie in de oorlog’, ‘kiosken en openbare telefoons’, ‘straattaferelen’ en ‘telefoons en accessoires’.

De oudste afbeelding (1860) toont een telegraaflijnwerker in Birmingham die een hoed draagt, waarin hij zijn gereedschap bewaart. Ook opmerkelijk is de foto van een telefooncel in een boot, geleverd aan een afgelegen Schots eiland (1983).

David Hay, hoofd van het BT-erfgoed: "Als 's werelds oudste communicatiebedrijf en bewaker van de Britse telecom-erfenis, herkennen we en hechten we veel waarde aan onze lange en rijke geschiedenis.

Wij zijn bijzonder trots om de vergrote toegankelijkheid tot deze fascinerende beelden via Telefocus aan te moedigen. Door dat te doen, stellen we de nalatenschap van BT open voor een geheel nieuw publiek.”

Cees Visser
| 13-05-2010
lifestyle