Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Best Photography Book 2010

Edward Burtynsky's Oil en Eisenstein on the Audiovisual van Robert Robertson hebben samen de 2010 And/or Book Awards, een vooraanstaande Britse prijs voor boeken op het gebied van fotografie en bewegend beeld, gewonnen.

Oil by Ed Burtynsky published by Steidl/Cocorcan / www.steidlville.com 2010 And/or Book Awards - Best Photography Book Winner

Beide auteurs ontvingen op 30 april een cheque van 5000 pond van de Krazsna-Krausz Foundation, de charity organisatie die de award op touw heeft gezet.

De winnaars werden uit meer dan 150 ingezonden titels gekozen door Head of Photographs van Christie’s, Philippe Garner (Photography) en schrijver en programmamaker, Francine Stock (Moving Image).

De tweekoppige jury zocht naar beelden die een significante bijdrage leverden aan de fotografie of het bewegend beeld.

Philippe Garner: "Edward Burtinsky’s Oil is ambitieus in grootte en betekenis. Hij vertelt het sociale, politieke en ecologische verhaal over hoe olie de industrie heeft voorzien van energie en daarmee bijdraagt aan de ondergang van de wereld.

Het thema is actueel, het verhaal is magistraal, en hoogst effectief. Dit is een belangrijk boek.”

Oil by Ed Burtynsky published by Steidl/Cocorcan / www.steidlville.com 2010 And/or Book Awards - Best Photography Book Winner

Edward Burtynsky: "In 1997 had ik wat ik zie als mijn olie openbaring. Het viel me op dat de enorme, door mensen veranderde landschappen die ik langer dan twintig jaar gevolgd en gefotografeerd heb, alleen mogelijk gemaakt zijn door de ontdekking van olie en het mechanische voordeel van de interne verbrandingsmotor. Het was toen dat ik dit olie-project begon."

Edward Burtynsky is een van de meest gerespecteerde fotografen van Canada. Zijn foto's zijn te zien in alllerlei musea over de gehele wereld.

Lees hier meer over Edward Burtynsky op deze website.

Gertrude Boers
| 30-04-2010
lifestyle