Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Foto's van persfotograaf Stevens bij Streekarchief Hilversum

Het Streekarchief Gooi en Vechtstreek heeft het omvangrijke foto- en knipselarchief van het dagblad Gooi- en Eemlander verworven. Vooral de foto's van de lokale nieuwsfeiten zijn een waardevolle aanvulling op het archief.

foto: Streekarchief Gooi en Vechtstreek te Hilversum
Staatsbezoek Koningin Wilhelmina aan België, ontvangst door Koning Leopold III op station in Brussel. Datering: 23/5/1939

De collectie bevat veel materiaal van persfotograaf Stevens. Deze collectie heeft het Streekarchief Hilversum al in zijn bezit en die is voor een klein deel al digitaal te bekijken via gooienvechthistorisch.nl.

Doordat de fotoafdrukken uit de collectie Gooi- en Eemlander vaak voorzien zijn van een onderwerp, kunnen foto´s van onbekende gebeurtenissen en plaatsen uit de collectie Stevens nu beter beschreven worden.

Voorafgaand aan de overdracht van de collectie zijn de honderdduizenden foto's en knipsels in archiefdozen verpakt en behandeld tegen schimmel. Vervolgens kon het Streekarchief twaalf pallets met archiefdozen in ontvangst nemen.

Daarna volgt de inventarisatie en beschrijving van de collectie. Dit is nog een hele klus en dat zal de nodige tijd in beslag nemen.

Lees hier meer over fotograaf Jacques Stevens op deze website.

Redactie
| 30-04-2010
Boeken algemeen