Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Tommaso Ausili wint Sony World Photography Awards

Tommaso Ausili is dit jaar uitgeroepen tot winnaar van de felbegeerde Iris d'or Award, met de titel Sony World Photography Awards Photographer of the Year. Dit is vanavond bekend gemaakt tijdens de VIP Gala Awards Ceremony in het Palais des Festivals in Cannes.

foto: © Tommaso Ausili courtesy of Sony World Photography Awards 2010
Contemporary Issues Tommaso Ausili, Italy. Uit de serie: The Hidden Death

De Italiaan versloeg met zijn inzending in de categorie Contemporary Issues een aantal van 's werelds beroemdste fotografen. Hij ontving hiervoor een geldbedrag van 25.000 dollar plus een Sony camera-uitrusting.

De provocerende serie foto's van de Italiaanse fotograaf in de Cotemporary Issues categorie, getiteld The Hidden Death, is een duidelijke afbeelding van een assemblagelijn in een slachthuis.

Tommaso Ausili: "Ik ben erg blij met deze award. Sinds ik begonnen was met de series over dode dieren, voelde ik me erg schuldig. Deze prijs gaat op een of andere manier deze schuld terugbetalen."

Vitali Seitz, uit Munchen, zette de titel Sony World Photography Awards Amateur Photographer of the Year op zijn naam met een foto in de categorie Music. Hij ontving hiervoor 5000 dollar cash plus een Sony dslr-camera.

Als afsluiter van de avond werd aan Eve Arnold de Lifetime Achievement Award toegekend. Aangezien het vandaag één dag na haar 98ste verjaardag is, nam haar kleinzoon Michael Arnold de prijs in ontvangst.

Lees hier meer over Eve Arnold en de Lifetime Achievement Award.

Alle winnende en genomineerde foto's van de awards van 2010 worden tentoongesteld tot 27 april als onderdeel van het World Photography Festival in Cannes. Hierna wordt de expositie wereldwijd getoond in 2010 en 2011.

Meer info: www.worldphoto.org

Zie ook het overige Nieuws over Sony World Photography Awards.

Gertrude Boers
| 22-04-2010
Boeken algemeen