Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Hoodloupe voor live view en dslr movie

LCD-schermen zijn bij zonnig weer slecht te gebruiken. Lastig voor live view, lastig voor het terugkijken van je opnamen. De Hoodman HoodLoupe 3.0 helpt.

De Hoodloupe

Live view heeft z'n voor- en nadelen. Fijn is dat je een uitstekende preview van je op te nemen beeld hebt, waarbij het zelfs mogelijk is tot in detail de scherpte te beoordelen.

Nadeel is dat je er in een heldere omgeving weinig mee kunt, omdat omgevingslicht de helderheid van het lcd-beeld bederft.

De Hoodloupe heeft een vaste lichtschaft, die je scherm helemaal van het omgevingslicht afschermt. Hij geeft een prachtig beeld van je te maken foto, groot en goed scherp. Voor live view en het terugkijken van gemaakte opnamen.

Hoodstrap

Filmen met de reflex is vastleggen van het live view beeld. Omdat het lastig is daarbij de Hoodloupe te moeten vast houden is er de Hoodstrap, waarmee je de loep op je camera vastmaakt. Ook handig als je veel met live view fotografeert.

En er zijn al fotografen gesignaleerd die er de Hoodloupe mee op een goede compactcamera vastzetten. Dan kun je er haast mee fotograferen alsof het een reflex is. Een goede oplossing ook voor bezitters van een Olympus Pen E-P1, waarvaan het lcd-scherm geen toonbeeld van briljantie is en waar geen extra lcd-zoeker op te zetten is.

De houdloupe is sowieso een goedkoop alternatief voor lcd-opsteekzoekers van Micro Four Thirds camera's. De schacht van de Hoodloupe is van stevig rubber gemaakt, lijkt niet stuk je kunnen.

L. Polder
| 22-04-2010
lifestyle