Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Supplies

Impossible nu ook in ISO 600

Bij de introductie van Impossible, het nieuwe zwartwit instant materiaal voor Polaroid camera's, bleek de levering van het 600 materiaal nog niet te kunnen worden gestart. Nu is het er.

Het is vermakelijk om te zien hoe de mensen van The Impossible Project hun eigen mythe aan het maken zijn. Bij de aankondiging van het 600 materiaal schrijft projectleider Florian Kaps: "What slowly developed in my trembling hands was a picture that totally changed my life. Never before had I seen such a high definition, supreme contrast and balanced shade monochrome instant photo. I could not believe my eyes, but only a few days after presenting the PX 100 I already had the next level of Impossible instant film material in my hands."

First Flush

Het ademt de sfeer uit van de echte pioniers van de fotografie, laten we zeggen zo rond 1840. Het resultaat doet er ook wel aan denken. Vergelijk maar eens de opname van Lacock Abbey die William Henry Fox Talbot, uitvinder van het negatief/positief-procédé, maakte. Tikje grover natuurlijk, want hij werkte met papieren negatieven.

Links:Westzijde van Lacock Abbey. William Henry Fox Talbot, 9 april 1840. Belichtingstijd vermoedelijk een uur.

Rechts: Agfa fabriek, Mortsel, België. Florian Kaps, 2010. Opname uit de hand, met PX 600 Silver Shade FF materiaal.

Het nieuwe materiaal heet PX 600 Silver Shade FF, en als je er snel bij bent heb je het materiaal uit de eerste productierun (First Flush Edition).

Info: www.the-impossible-project.com.

Lees ook: The Impossible Project geslaagd.

L. Polder
| 16-04-2010
lifestyle