Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Nieuwe fotoprijs Dutch Doc Award

Meer dan 100 fotografen en 140 projecten zijn geselecteerd voor de longlist van de nieuwe Dutch Doc Award 2010, een nieuwe prijs voor documentaire fotografie in Nederland.

De prijs wordt voor de eerste keer uitgereikt op 2 juni in Utrecht aan de fotograaf met het beste documentaire project van het afgelopen jaar. Er is een bedrag van 20 duizend euro aan verbonden. De Dutch Doc Award moet een impuls geven aan documentaire fotografie, dat het gebied beslaat tussen journalistiek en kunst.

Dutch Doc Award is een initiatief van het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst (Fonds BKVB) en wordt mede georganiseerd door FOTODOK uit Utrecht.

Bij documentaire fotografie gaat het om werk van fotografen die ontwikkelingen of personen voor langere tijd intensief volgen. De series die daaruit voortkomen, hebben grote maatschappelijke zeggingskracht en dragen het persoonlijk stempel van de fotograaf.

Naast de hoofdcategorie is een aparte prijs ingesteld voor innovatieve documentaire projecten, met een prijzengeld van 2500 euro.

Een jury zal op 7 mei uit de longlist nominaties voor de hoofd- en innovatieve categorie kiezen. De geselecteerden zijn vanaf dat moment te zien op www.dutchdocaward.nl. De winnaars worden op 2 juni bekend gemaakt tijdens een avondvullend programma in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Redactie
| 13-04-2010
Boeken algemeen