Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Fototentoonstelling Making Ground van Olivia Arthur

De tentoonstelling van de hand van Magnum fotograaf Olivia Arthur laat zien hoe een drinkwater programma in Tanzania en Oeganda van Simavi het leven van moeders en hun gezinnen heeft verbeterd.

De campagne 'wie draagt de wereld?' is op 5 maart aan de vooravond van internationale vrouwendag gestart met een fototentoonstelling in het Atrium van het Haagse stadhuis. Internationale gezondheidsorganisatie Simavi vraagt de komende weken aandacht voor de cruciale rol die moeders in ontwikkelingslanden spelen voor de gezondheid van hun gezin. Zo zorgen moeders bijvoorbeeld elke dag dat hun kinderen veilig water kunnen drinken.

foto: Olivia Arthur
Oeganda

Fotobijschrift bij foto (Oeganda):
Esther is 22 jaar oud en woont in Amuria, Oeganda. Ze was in 2008 zwanger van haar derde kind. “Ik ga twee keer per dag op pad om water te halen. Dat gebruikt ik om te koken, om af te wassen, om de kleding te wassen en om de baby’s in bad te doen. Nu ik zwanger ben is het een stuk moeilijker om het water te dragen.

Het zou een grote opluchting voor ons zijn als we wat meer tijd hadden om water te halen. De bronnen liggen erg ver weg.”Baby Martha werd geboren aan het einde van 2008. In 2009 werd dichtbij het huis van Esther een waterpomp geplaatst met veilig water waardoor haar dagelijkse leven een stuk eenvoudiger werd.

Water is de sleutel tot ontwikkeling,
in feite de sleutel tot zoveel dingen

Fotobijschrift bij foto (Het wassen van klamboes bij Hotel Arizona):
Door de komst van water is de stad Amuria, in Oeganda, aanzienlijk veranderd. Vrouwen kunnen de tijd die ze voorheen kwijt waren aan het halen van water, gebruiken om geld te verdienen. Er wordt kleinschalige industrie opgezet, zoals naaiateliers, cafés en een bioscoop. Samuel Okello-Okola bouwde bijvoorbeeld een hotel.

“Dit is een kleine stad in ontwikkeling en ik zag een gat in de markt! Een bedrijf runnen zonder water is ontzettend moeilijk. En erg duur, het is onze grootste kostenpost. We wassen dagelijks de lakens en zijn van plan om spoeltoiletten te bouwen en een douche waardoor onze gasten het een stuk beter zullen hebben. Water is de sleutel tot ontwikkeling, in feite de sleutel tot zoveel dingen. De mensen omarmen dit waterproject echt. Elektriciteit komt op de tweede plaats, eerst hebben we water nodig.”

foto: Olivia Arthur
Het wassen van klamboes bij Hotel Arizona

De fototentoonstelling en het drinkwater programma in Tanzania en Oeganda worden in samenwerking met de Britse organisatie WaterAid uitgevoerd.

Simavi is een internationale gezondheidsorganisatie die vindt dat iedereen recht heeft op een goede gezondheid. Daarom werken zij in de armste gebieden van ontwikkelingslanden aan de gezondheid van mensen. Ze richten zich speciaal op moeders omdat zij een sleutelrol spelen in de gezondheid van hun familie.

Samen met hen zorgen ze voor veilig drinkwater en goede hygiëne, een gezonde zwangerschap en de gezondheid van hun kinderen. Ook geven ze moeders de kennis die ze nodig hebben om ziektes te voorkomen. Samen met lokale organisaties bieden ze directe en praktische steun. En ze komen op voor de belangen van mensen.

Ingezonden mededeling
| 09-03-2010
lifestyle