Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Nikon Coolpix S220: Best verkochte digitale camera

Onderzoek uitgevoerd door GfK toont aan dat de Nikon Coolpix S220 in 2009 de meest verkochte digitale camera in Europa was.

Volgens het onderzoek hebben Europese consumenten in 2009 meer dan 740.000 Coolpix S220 digitale camera's gekocht.

De Coolpix S220, die deel uitmaakt van de Nikon S-serie, werd in februari 2009 op de markt gebracht.

Europa's best verkochte digitale camera

Tijdens het onderzoek, dat werd uitgevoerd door het Duitse onderzoeksbureau GfK, is de verkoop van digitale camera’s in 2009 geanalyseerd op alle Europese markten, op basis van het aantal exemplaren dat Europese kleinhandelaren hebben verkocht.

Mark Pekelharing, Product Manager Consumer Products bij Nikon zegt het volgende over deze uitkomst: “Toen we de Coolpix S220 uitbrachten, wilden we een eenvoudige, maar functionele digitale camera bieden die klein genoeg is om overal mee naartoe te nemen en die voor iedereen geschikt is.

De onderzoeksresultaten en verkoopcijfers tonen aan dat we ons doel hebben bereikt. Dankzij zijn gunstige prijs, in combinatie met leuke kleuren, een mooi ontwerp en goede prestaties, sprak deze camera onze doelgroep aan.”

Recentelijk introduceerde Nikon een geheel nieuwe serie camera's, waaronder ook de opvolger van de S220, de Coolpix S3000. Dit model, met een body van slechts 19 mm dun, beschikt over 12 megapixels, een Nikkor-groothoekobjectief met 4x zoom en een LCD display van 6,7 cm (2,7 inch).

Ingezonden mededeling
| 25-02-2010
Boeken algemeen