Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Samsung NX objectievenlijn krijgt meer gestalte

De Samsung NX komt binnenkort op de markt. Aanvankelijk waren er drie objectieven beschikbaar, maar het eind van dit jaar zijn dat er acht.

De Samsung NX, tegenhanger van onder meer de Micro Four Thirds camera's, heeft niet veel bestaansrecht als er geen serieuze set objectieven voor beschikbaar is. Bij de lancering van de camera was er een 2,0/30 mm pancake, plus een 18-55 en 50-200 mm standaardzoom, beide met beeldstabilisatie.

Samsung NX

Maar wat bij dit cameratype, dat zich sterke moet afzetten tegen de duurdere compacts, absoluut niet mag ontbreken is een universele zoom met een groot bereik.

Goed dus dat Samsung nu een 18-200 mm OIS (optical image stabilisation) aankondigt. Plus een compacte 2,8/60 mm macro, ook goed nieuws.

2,8/20

Maar echt leuk is de 2,8/20 pancake: een universele groothoek, waarmee de camera jaszakplat blijft. Verder komt er een 18-55 mm zonder beeldstabilisatie, speciaal bedoeld om prijsbrekende setjes te kunnen uitbrengen.

Samsung brengt nog een derde standaardzoom uit, een 20-50 mm, die wat compacter is dan de beide 18-55 exemplaren en visueel beter aansluit op de compacte NX10 body.

Ook dit objectief heeft geen beeldstabilisatie. Het blijft jammer dat Samsung ervoor koos geen beeldstabilisatie in de body te stoppen.

Info: www.samsung.com/nl.

Lees ook het artikel Samsung NX: antwoord op Micro Four Thirds.

L. Polder
| 23-02-2010
lifestyle