Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Genomineerden Sony World Photography Awards 2010

Vandaag op 23 februari 2010 zijn de namen van de fotografen bekend gemaakt die kans maken op het winnen van de door Sony gesponsorde World Photography Awards (WPA). De lijst bevat de namen van 190 uitzonderlijke fotografen uit 48 verschillende landen. Onder de genomineerden zijn zeven Nederlanders.

De finale van deze internationale fotocompetitie, die voor zowel professionals als amateurs toegankelijk is, vindt plaats op 22 april in de Franse badplaats Cannes.

foto: © Rachel Corner courtesy of Sony World Photography Awards 2010
Commercial - Music

De editie van dit jaar trok 80.000 professionele en amateurfotografen. In de professionele wedstrijd zijn er twaalf categorieën in drie sub-genres: Photojournalism and Documentary (Current Affairs, Sport, Contemporary Issues en Arts and Entertainment); Commercial (Advertising, Fashion en Music) en Fine Art (Portraiture, Conceptual and Constructed, Natural History, Landscape and Architecture).

Bij de amateurwedstrijd zijn er negen categorieën: Architecture, Conceptual and Constructed, Fashion, Landscape, Music, Natural History, Portraiture en Sport.

De winnaars per categorie worden op 22 april bekend gemaakt. De professionele finalisten maken uiteindelijk kans op de titel Sony World Photography Awards Photographer of the Year voorgesteld als de Iris d'or, plus 25.000 dollar en een professionele Sony-camera uitrusting. De winnende amateur ontvangt 5.000 dollar plus een professionele Sony-camera uitrusting.

foto: © Arie Kievit courtesy of Sony World Photography Awards 2010
Fine Art - Natural History

Een andere prijs die op dezelfde avond zal worden toegekend is de Lifetime Achievement Award, die Eve Arnold zal ontvangen. Lees hierover meer in het Nieuws.

In de lijst met genomineerden dit jaar de namen van zeven Nederlanders, met opnieuw een vermelding voor Robin Utrecht in de categorie Photo Journalism and Documentary - Current Affairs.

De foto's van alle categoriewinnaars zullen te zien zijn in de winnaarstentoonstelling als onderdeel van een groot fotografiefestival dat voor dit jaar opnieuw in Cannes gehouden wordt.

foto: © Sonja de Sterke courtesy of Sony World Photography Awards 2010
Commercial - Advertising

Tijdens het festival zijn er exposities, workshops, portfolio reviews, studentenprogramma's en lezingen van leden van de World Photography Academy waaronder Jonathan Torgovnik, Idris Khan, Chloe Limpkin (Picture Director van British Harper’s Bazaar), Reza en Bill Hunt.

Nederlandse nominaties

Sonja de Sterke: Advertising (professional)
Robin Utrecht: Current Affairs (professional)
Rachel Corner: Music (professional)
Arie Kievit: Natural History (professional)
Matthias Selderhuis: Documentary (amateur)
Julius Tjintjelaar: Landscape (amateur)
Richard Brocken: Portraiture (amateur)

Redactie
| 23-02-2010
Boeken algemeen