Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon PowerShot SX210 IS: compact en 14x zoom

De Canon SX200 IS, Canons eerste model in de klasse van de travelcams, was/is succesvol, maar zo compact was hij nu ook weer niet. Dat kon beter, van daar nu de SX210 IS.

Het oude (of huidige) model met 12x zoom had een wat bonkig voorkomen, met een royaal uitstekend lcd-schermpje achterop. De SX210 IS is geen aangepaste versie, maar een totaal nieuw model: strakkere vormen, platter kleiner, lichter.

Het zoombereik ging omhoog van 12x naar 14x (bereik vergelijkbaar met 28-392 mm). Het beeld wordt indien nodig stil gehouden door de nieuwe dynamische beeldstabilisatietechniek: een bereik van 4 stops volgens Canon.

Miniatuur

Zoals bij de meeste PowerShots heb je naast programma-automatiek, ook tijdvoorkeuze, diafragmavoorkeuze en handinstelling

Er zitten diverse creatieve effecten in de camera, die je naar believen bij de opnamen in werking kunt brengen. Het verrassendst is het miniatuureffect: slechts een zeer smalle zone in het beeld wordt scherp, daarbuiten wordt het beeld sterk onscherp.

Een normaal buitentafereel, schuin van boven genomen, gaat er hiermee uitzien alsof het onder deel uitmaakt van een modelbaan en met een macro-objectief is opgenomen.

Videobeelden maakt de PowerShot SX210 op 720p met 30 bps. De Smart Auto instelling, waarmee de camera zelf een keuze maakt uit de onderwerpsprogramma's, is nu ook voor video-opnamen te gebruiken.

Canon stelt een adviesprijs voor van € 359,-.

Meer info: www.canon.nl.

L. Polder
| 09-02-2010
Boeken algemeen