Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Voor Nikon fullframe: 4/16-35 mm VR en 1,4/24 mm

Nikon presenteert twee nieuwe objectieven voor het FX fullframeformaat: een gestabiliseerde groothoekzoom en een superlichtsterke supergroothoek.

AF-S Nikkor 24mm f/1.4G ED

In de lijn FX-objectieven kwam 24 mm natuurlijk al voor, in de 2,8/24-70 mm, die bijzonder veel applaus bij gebruikers oogstte. Vanwege de kwaliteit en de hoge lichtsterkte (voor een zoom dan).

Voor nóg meer lichtsterkte is er nu de AF-S Nikkor 24mm f/1.4G ED, waarmee in combinatie met de goede ISO-eigenschappen van de FX-sensors nieuwe lichtbarrières kunnen worden overwonnen.

Maar het gaat bij dit objectief nadrukkelijk ook om de mogelijkheid voor- en achtergronden onscherp te houden. Iets wat met een groothoek niet goed lukt, tenzij hij extra lichtsterk is. Het objectief is instelbaar tot 25 cm vanaf de beeldsensor.

AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR

Zeker ook welkom is de gestabiliseerde groothoekzoom voor het FX-formaat. Niet bijzonder lichtsterk, daarom redelijk compact, en door de VR II beeldstabilisatie toch goed inzetbaar bij lage lichtniveaus en lange sluitertijden. Kortste instelafstand is 28 cm.

AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR

Beide objectieven zijn natuurlijk voorzien van Nikon Nano Crystal Coating, hebben een lichte, sterke magnesium behuizing en zijn afgedicht tegen vocht en stof.

De 16-35 mm gaat (adviesprijs) € 1229,- kosten en komt 19 februari op de markt, de 14 mm krijgt een prijs van € 2299,- en komt 16 maart.

Info: www.nikon.nl.

L. Polder
| 09-02-2010
Boeken algemeen