Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Hasselblad H4D-40 komt op 10-2-2010

Op 10 februari wordt de Hasselblad H4D-40 gelanceerd. Op 50 plaatsen in de wereld. Ook in Amsterdam. Niet voor de pers, maar voor potentiële kopers/gebruikers. Je kunt er dus bij zijn.

In het gebruik zo makkelijk als een 35 mm camera, zegt Hasselblad. De H4D-40 biedt 40 megapixels op een sensor van 33 x 44 mm. Als prijs wordt genoemd: 14.000 euro, inclusief zoeker en objectief. Daar kijken ze in het Duitse Wetzlar, waar ze druk bezig zijn Leica S2's te maken, vast wel van op.

Met de H4D-40 hoopt Hasselblad jonge professionals voor het middenformaat warm te maken. Dat formaat komt sowieso extra in de belangstelling te staan doordat de Leica S2 op het punt van verschijnen staat.

True Focus

Een van de highlights van de H4D-40 is de True Focus scherpstelling, die ervoor zorgt dat de scherpstelling automatisch op een gekozen onderwerp gehandhaafd blijft.

De werking is gebaseerd op de bekende memory lock methode, waarbij je via half indrukken van de ontspanknop op een onderwerp scherpstelt, vervolgens de compositie bepaalt en de scherpstelling vasthoudt door de ontspanknop half ingedrukt te houden tot aan de opname.

Hasselblad H4D-60

Het bijzondere van het Hasselblad systeem is dat hierbij de scherpstelling permanent wordt bewaakt en zonodig gecorrigeerd. Daarbij wordt gemaakt van een op gyroscooptechniek gebaseerde absolute position lock (APL) processor. Dus ook al ben je niet meer op het onderwerp gericht, de camera blijft de scherpstelling op het onderwerp handhaven.

Amsterdam

Voor Nederland/België wordt de camera gepresenteerd bij Calumet in Amsterdam. Later in de maand in Antwerpen, begin maart ook op de vakbeurs Foto Professional in Nieuwegein.

Meer info op www.hasselblad.com.

Bijwonen van de primeur kan door een mail te sturen naar info@calumetphoto.nl te sturen of door gratis 0800-CALUMET (225.8638) te bellen.

L. Polder
| 03-02-2010
Boeken algemeen