Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Olympus SP800UZ

Ook Olympus zegt de eerste te zijn met een 30x zoom (SP-800UZ), maar het Fuji nieuws (HS10) was even eerder bekend.

Olympus SP800UZ

De Olympus begint niet op 24 mm, maar op 28 mm. Dat betekent automatisch dat hij verder het telegebied in reikt: 28-840 mm zoom.

Olympus past een CCD toe met 14 megapixels. 2 GB opslaggeheugen is ingebouwd, voor verwisselbare opslag verliet Olympus onlangs de XD-kaartjes om over te gaan op SD. Natuurlijk kun je HD-films maken, high speed fotoseries (10 bps) zijn ook mogelijk.

Meest opvallend detail is het ontbreken van een lcd-zoeker: ongetwijfeld heeft Olympus onderzocht dat veel mensen die dat toch niet gebruiken. Het levert een uitdaging op: hoe houd je dit nog stabiel vast als je voluit ingezoomd hebt. In de klassieke houding – camera voor het oog – houd je een camera echt beter stil.

Gemak

Met AF-tracking, gezichtsherkenning en i-Auto voldoet de camera aan alle eigentijdse eisen. Aardig zijn de magic filters voor creatieve vervreemdingen, de beautystand doet het vast goed op feestjes.

Olympus past in deze camera de nieuwe, slimme interface toe, die alle functies erg goed toegankelijk maakt. Bijkomend pluspunt van deze interface is het kleine aantal knopjes achterop.

De gebruiksaanwijzing is ingebouwd, en er zit zelfs een handig register in, waarin je op alfabet de werking van functies kunt opzoeken en termen uitgelegd krijgt. Alle nieuwe Olympussen hebben dit trouwens; het werkt erg geruststellend op mensen met techniekvrees.

Info: www.olympus.nl.

L. Polder
| 02-02-2010
lifestyle