Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Fujifilm Finepix HS10: 30x zoom

Het hangt aan een riem om je nek, weegt 650 gram en heeft een zoombereik va 24-720 mm. Fujifilm bereikt als eerste de magische zoomgrens van 30x, met de Finepix HS10.

Fujifilm Finepix HS10

De lat lag tot dusverre op 26x, Fujifilm stoot in een keer door naar 30. Belangrijk bijkomend nieuws: het is een handzoom. Dat betekent snelheid en precisie. De lichtsterkte stemt ook tot tevredenheid: 2,8 tot 5,6.

CMOS

Fuji past in dit model niet de eigen EXR-sensortechniek toe. Ze hebben het over een back illuminated CMOS van 10 MP. Zou best wel eens een Sony sensor kunnen zijn.

Hij kan snelle continuseries maken (tot 10 bps), high speed filmpjes tot 1000 bps, sweep-panoramatechniek (een enkele zwaai voor het totale beeld, dus je hoeft geen afzonderlijke opnamen aan elkaar te plakken).

Toeristenverwijderaar

Ideaal is de functie waarbij met tussenposen vijf opnamen worden gemaakt, waarbij alleen datgene wordt vastgelegd dat niet van z'n plaats kwam. Op die manier worden voorbijgangers effectief van je foto's verwijderd.

Ook maakt de Finepix HS10 gebruik van multisampling techniek voor nachtopnamen met weinig ruis, en zo zijn er meer functies waarbij de snelheid van sensor en processor een belangrijke rol spelen.

Oogsensor

Prettig is de aanwezigheid van een sensor naast de inkijkopening van de lcd-zoeker: neem je de camera aan het oog, dan wordt deze zoeker automatisch geactiveerd, houd je hem van je af, dan gaat het uitklapbare 3 inch lcd-scherm achterop automatisch aan.

Onder de bijzonderheden treffen we verder: full HD video (1080p), RAW + JPEG, geavanceerde beeldstabilisatie, en een uitmonstering die sterk doet denken aan een complete reflexcamera. Zo is er bijvoorbeeld een aansluiting voor een externe flitser.

Info: www.fujifilm.com.

L. Polder
| 02-02-2010
Boeken algemeen