Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Foto Storybook wolf verwijderd uit Museon

Wildlife Photographer of the Year gediskwalificeerd

The Natural History Museum and BBC Worldwide, initiatiefnemers van the Wildlife Photographer of the Year competition, verklaren dat na een zorgvuldig en grondig onderzoek de 1e prijs winnende foto, the storybook wolf van fotograaf José Luis Rodriguez, met onmiddellijke ingang is gediskwalificeerd.

foto: © José Luis Rodríguez

De initiatiefnemers hebben, na herbeoordeling door een deskundig panel, de conclusie getrokken dat de wolf die op de foto is te zien, een afgerichte wolf is die voor fotografische doeleinden kan worden gehuurd.

Het fotograferen van dieren op deze wijze is in strijd met artikel 10 van de competitie, waarin wordt gesteld dat foto's van “dierlijke modellen” niet zijn toegestaan. De deskundigen hebben hun conclusie getrokken uit een reeks van bewijsmateriaal. Ook de reactie op gestelde specifieke vragen aan José Luis Rodriguez is meegenomen in hun oordeel.

De foto van José Luis Rodriguez zal uit de tentoonstelling worden verwijderd. De heer Rodriguez ontkent stellig dat de wolf op de foto een afgericht dier is.

Wildlife Photographer of the Year

Tot en met 7 maart 2010 toont het Museon in Den Haag de tentoonstelling Wildlife Photographer of the Year 2009. De expositie toont de bekroonde foto’s van 'The Wildlife Photographer of the Year Competition', een jaarlijkse prestigieuze internationale fotografiewedstrijd waaraan ‘s werelds meest vooraanstaande natuurfotografen deelnemen.

Lees hier meer in het Nieuws.

Ingezonden mededeling
| 22-01-2010
lifestyle