Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Olympus mju Tough-3000

Waterdicht, HD en SD

Olympus gooit het roer om qua opslagkaarten: de nieuwste compacts hebben SD-kaartjes. De Tough-lijn weerbestendige camera's werd uitgebreid met de 3000, met als extra's onder meer een HD-filmoptie en een royaal ingebouwd geheugen.

De HD-filmopties die tegenwoordig in compacts zitten vergen hoge wegschrijfsnelheden, en die zijn in de SD-wereld volop voorhanden. Vandaar de logische overstap van de impopulaire XD-kaarten naar SD, inmiddels het standaard opslagmedium voor compacts (behalve voor Sony, maar dat merk fabriceert inmiddels ook al SD-kaarten).

1 GB

Met de nieuwe vormgeving van de Tough-3000 ligt het accent van het design minder op functioneel, en meer op spannend: het cameraatje oogt erg goed. Olympus zet hem in de markt voor € 199,-, verkrijgbaar vanaf maart.

De HD-filmfunctie (720p) heeft een eigen start-stopknop, zodat het niet nodig is de camera eerst in een speciale filmstand te zetten. Mede omwille van de grote filmbestanden breidde Olympus het vast ingebouwde geheugen uit tot 1 GB.

3 m

De mju Tough-3000 kan tot 3 m onder water worden gebruikt, kan een val van 1,5 m hoogte doorstaan en blijft tot -10 °C functioneren. Grappig zijn de vast ingebouwde digitale trucfilters voor fisheye, popart, pinhole en schetseffect.

Het 12 megapixel cameraatje heeft een 28-102 mm zoom (eq.) en weegt 160 gram.

Meer info op www.olympus.nl.

L. Polder
| 12-01-2010
lifestyle