Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Alle fotografen online op Fotografen.nl

Nederlands Fotomuseum en RKD lanceren Fotografen.nl

Vanaf begin januari is er voor alle fotografieliefhebbers, foto-instellingen, en deskundigen een nieuwe plek op internet waar alle Nederlandse fotografen - van 1839 tot nu - te vinden zijn: www.fotografen.nl. De website is een online fotografen-encyclopedie die basisgegevens over Nederlandse fotografen uit heden en verleden bevat.

Momenteel zijn dat de gegevens van zo’n 40.000 fotografen afkomstig van het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) en het Nederlands Fotomuseum. Fotografen.nl is een levende website die constant aangevuld, gecontroleerd en up-to-date wordt gehouden door professionals en door de websitebezoekers zelf.

Wikipedia over fotografen

Fotografen.nl is een ‘zoek-en-vind’ database: men zoekt een fotograaf, vindt basisgegevens (over zijn leven en werk, maar ook informatie over auteursrecht) en verwijzingen naar andere websites. Het is dus geen portfoliowebsite.

Iedere fotograaf kan op Fotografen.nl worden opgenomen zolang voldoende informatie online beschikbaar is, er worden geen kwaliteitscriteria gehanteerd. Ook kunnen bezoekers hun steentje bijdragen door het doorgeven aan wijzigingen en aanvullingen. Deskundigen, aangesloten bij het Nederlands Fotogenootschap zoals Nationaal Archief en Spaarnestad Photo zijn actief betrokken bij het controleren en aanvullen van gegevens.

Bezoekers kunnen fotografen verzamelen als favoriet en krijgen bericht als de informatie bij een fotograaf is aangepast. De homepage laat zien welke fotografen momenteel het meest actueel zijn, geraadpleegd worden of favoriet van veel bezoekers. Zo blijft de website up-to-date en levend.

Meer info: www.fotografen.nl.

Redactie
| 07-01-2010
lifestyle