Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Nieuwe 2,8/70-200 van Canon

De topper van Canons 70-200 kwartet, de 2,8 met stabilisatie, is vernieuwd. Een van de beste telezooms ooit kon blijkbaar nog beter.

Je moet nooit op je lauweren rusten, als was het alleen maar omdat de concurrentie nooit stilzit. Hoewel de 70-200 2,8L IS USM alom wordt geprezen, zag Canon toch ruimte voor verbetering.

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM

Er is een nieuwe optische constructie toegepast, met daarin 5 UD-lenselementen (waren er vier), plus - nieuw in deze klasse - een fluoriet-element. Het leidt tot een nóg betere correctie voor chromatische aberratie en dus scherpere, pittigere beelden.

Sneller

Nieuw ontwikkelde AF-algoritmen geven een verhoogde scherpstelsnelheid, en dat is met de steeds sneller wordende reflexen een welkome progressie. Ook de beeldstabilisatie werd verbeterd

De kortste scherpstelafstand werd verkort van 1,4 naar 1,2 m. Afmetingen en gewicht zijn nauwelijks veranderd. Ook naar de bediening van het objectief is gekeken: de scherpstelring geeft meer grip. Schakelaars steken minder uit, waardoor de kans op abusievelijk verstellen werd verminderd.

De EF 70-200mm f/2.8L IS II USM is beschikbaar vanaf eind februari 2010 en heeft een adviesprijs van € 2969,-.

Info: www.canon.nl.

L. Polder
| 05-01-2010
lifestyle