Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Sony A450 gebaseerd op A550

Wéér een nieuwe Sony reflex, de Alpha 450. Gebaseerd op de A550, maar dan met beperkte live view en zonder uitklapscherm.

Natuurlijk is het grote, heldere lcd-scherm in combinatie met live en snelle autofocus een van de sterkste troeven van de Sony A550. Als je die snelle autofocus bij live view weg laat, blijft er nog wel een aantrekkelijke reflex over?

Zou kunnen, als je houdt van goede prestaties bij lage lichtniveaus. Want de sensor van de A450 is dezelfde als die van de A550, dus 14,2 miljoen pixels en ISO-waarden tot 12.800. En die sensor doet het erg goed.

En je houdt ook nog een snelle drive over, met maximaal 7 bps (5 bps met continu scherpstelling), en een handige Auto HDR functie.

Basic live view

Sony liet de eigen live view sensor weg, dus je hebt alleen nog een conventionele live view, als bij andere merken: spiegel klapt op en het live view beeld komt rechtstreeks vanaf de beeldsensor. Deze functie werkt bij de A450 voor handmatige scherpstelling. Vooral bedoeld voor statiefwerk, denk aan productfoto's en macro.

Verder natuurlijk: beeldstabilisatie in de body, stofverwijdering, en een laagdrempelig bedieningsconcept.

Meer info: www.sony.nl.

L. Polder
| 05-01-2010
lifestyle