Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Milieuvriendelijke fotografiereis

Op 15 januari 2010, zullen drie jonge Europese fotografen, Nicola Zolin, Raphael Fellmer en Benjamin Lesage, oprichters van Locomotive Organisation, beginnen aan een unieke reis. Beginpunt: Nederland. Bestemming: Latijns Amerika. Route: Europa, Afrika en de Atlantische Oceaan.

De drie avonturiers willen laten zien dat het mogelijk is om te leven en reizen terwijl er rekening gehouden wordt met de aarde en haar bewoners.

Het trio zal hun Co2 emissies zo laag mogelijk houden door alleen te liften of te lopen. Geen vliegtuig, trein of bus zal dus gebruikt worden gedurende de hele reis.

foto: Nicola Zolin

Aangezien zij de vleesindustrie verantwoordelijk stellen voor meer dan de helft van alle menselijke broeikasgassen, zullen zij een vegetarisch dieet volgen.

Een lifesaver Bottle dat iedere soort van zoet water kan filteren zal voor drinkwater zorgen, en rugtassen met een zonnecel zullen hun elektronische apparaten van stroom voorzien.

er gaan altijd auto's in dezelfde richting van reizigers,
er is altijd wel iemand die voedsel over heeft

Aangezien ze alle drie fotograaf, schrijver en filmmaker zijn, zullen zij verslag doen van wat op hun pad komt. Ook zullen ze de problemen omschrijven waar we vandaag mee geconfronteerd worden, zoals overconsumptie, vervuiling, armoede, ongelijkheid en vooroordelen.

Het doel van deze reis, is te laten zien dat alles wat wij nodig hebben er al is: er gaan altijd auto’s in dezelfde richting van reizigers, er is altijd wel iemand die voedsel over heeft.

foto: Nicola Zolin

Waar mogelijk worden workshops en culturele evenementen georganiseerd voor en met de mensen die ze tegenkomen, gericht op het promoten van een milieubewuste levensstijl, gelijkheid, multicultureelheid en kunst.

Het doel is om mensen vanuit heel de wereld samen te brengen om te benadrukken dat wat ons bindt veel sterker is dan wat ons verdeelt.

Een zelfgemaakte documentaire over de ervaringen van het trio zal kosteloos te zien zijn, met enerzijds als doel mensen te inspireren hun dromen na te jagen en anderzijds een duurzame levensstijl te promoten om de levenskwaliteit van ieder mens te verbeteren. Het fotoverslag zal na de reis wereldwijd tentoongesteld worden.

foto: Nicola Zolin

De 25-jarige Nicola Zolin werd geboren in het Italiaanse Veneto. Met ondersteuning van een Erasmusbeurs kreeg hij de kans zijn studie communicatie in Den Haag te vervolgen. Als multitalent (fotograaf, schrijver en filmer) werkt hij via de door hem zelf opgerichte non-profit organisatie Locomotive aan zijn idealen.

Zolin exposeerde in november 2009 in Galerie 't Fotokabinet te Den Haag.

De drie reizigers zullen regelmatig een online update maken van hun belevenissen, afhankelijk van de beschikbaarheid van internet.

Redactie
| 29-12-2009
Boeken algemeen