Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Reviews

HP Photosmart A646 review

Kerstkado tip

Een compact inkjetprintertje met touchscreen en bluetooth-optie en met een gewicht van maar 1,35 kg, erg makkelijk mee te nemen.

Eenvoudig bedienbaar touchscreen

Printklaar maken is eenvoudig. Volg de instructies op het touchscreen en nadat je de taal hebt ingesteld en de inkt en het papier erin hebt gedaan ben je klaar om te printen (in de formaten 10x15, 13x18 en 10x30 cm).

Het touchscreen werkt comfortabel. Het is groot genoeg om met je vingers aan te sturen, en voor mensen met hele dikke of vette vingers zit er ook een pen bij.

De menu’s van de A646 zijn erg overzichtelijk en volgens het KISS principe (keep it simpel and stupid). Aan de zijkanten van het touchscreen zitten een aantal menuknoppen die alleen verschijnen als ze relevant zijn, zoals ‘terug’ of ‘home’.

Printen via bluetooth

De belangrijkste nieuwe functie op de A646 is het printen via bluetooth. Vanaf je PC of Mac maak je probleemloos via bluetooth printjes. Ook via je mobiele telefoon (met bluetooth functie) gaat printen eenvoudig. Minpunt hier is dat het niet voor de iPhone werkt. Een USB kabel wordt niet meegeleverd.

Prijs en kwaliteit

De kwaliteit van de prints zijn gewoon goed, precies wat je verwacht bij een compacte, mobiele printer. Af en toe komen de huidtonen er alleen wat oranje uit, maar dit komt maar in een klein gedeelte van de gevallen voor. Een mogelijkheid om hierin bij te kunnen sturen via de bewerkingsfunctie in het apparaat zou welkom zijn, juist omdat je in de praktijk veelal rechtstreeks vanaf de SD kaart zal printen, en dus een kleurcorrectie vanuit de printer wil toepassen.

Verwacht dus geen kwaliteit van een vaklab, maar het is zeker vergelijkbaar met resultaten van Hema of Kruidvat.
 De prijs van de media (als je een 110 printpack koopt betaal je € 0,39 per 10x15 printje.) is vergeleken met de afdrukcentrales altijd een stuk hoger, waardoor de A646 niet erg geschikt is voor grote aantallen foto’s. Maar als je even snel een printje wilt is dit een leuk maatje.

De voorganger van de A646, de A636, had de mogelijkheid om op batterijen te werken. De A646 heeft dit niet, dus je moet altijd in de buurt zijn van een stopcontact.


De printer biedt verschillende opties om van je foto’s een fotoboek te maken, ze bij te snijden of van een onderschrift te voorzien. Erg handig voor mensen die snel een leuke afdruk willen maken, zonder ingewikkelde bewerkingssoftware te gebruiken.

Conclusie

De HP Photosmart A646 is gemakkelijk te gebruiken, werkt snel maar is minder geschikt voor grotere oplages. Het printertje levert geen hoogstaande kwaliteit prints af, maar met zijn hoge funfactor is dit een aanrader voor de kids of tijdens een printparty op je vakantieadres.

De adviesprijs van de printer is € 149,- inclusief BTW.

Meer info: hp.nl

Peter Sparks
| 18-12-2009
lifestyle