Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Het verhaal achter de winnende foto

Dinsdag 8 december zijn de winnaars bekend gemaakt van de Fotografie.nl-fotowedstrijd Weird and Wonderful. De eerste prijs, een Nikon D5000 KIT AF-S DX 18-55 II, is gewonnen door Michael Angelo Richardson uit Maastricht.

De publieksjury verkoos tot nummer één de foto van de fotograaf getiteld My Prince. De foto toont de mond van een vrouw die een slak kust die op haar vingertopje zit.

foto: Michael Angelo Richardson

"Die foto heb ik afgelopen zomer gemaakt. Het was een regenachtige namiddag waarbij een hoop slakken tevoorschijn kwamen. Om de een of andere reden dacht ik aan dat sprookje van de prinses met de kikker.

Toen de zon even tevoorschijn kwam, vroeg ik m'n vriendin om haar lippen rood te maken en een slak een "kus" te geven buiten in de zon.

Hierbij heb ik erop gelet dat de achtergrond verdeeld werd in twee kleuren, van donkere schaduw en groene bladeren. Hierdoor sprongen de lippen en de slak er meer uit. We hebben twee slakken gebruikt, een bruine en een zwart/witte slak. De laaste gaf het beste resultaat en keek (per toeval) ook nog haar lippen romantisch aan.

De foto's waren allen in raw gemaakt. Die foto werd zowel in raw als in jpeg bewerkt waarbij het contrast, de scherpte en de kleuren werden geoptimaliseerd. De lens was een 50mm macro lens van canon, volledig open (f2.5)."

Michael Angelo Richardson

Redactie
| 11-12-2009
lifestyle