Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Optimale belichting in digitale fotografie

De belichting van een foto vormt de basis van de fotografie. Met dit ogenschijnlijk eenvoudige onderwerp krijgt elke fotograaf te maken. De ontwikkelingen in de digitale techniek hebben de mogelijkheden om beelden te manipuleren de laatste jaren enorm verruimd. Dat heeft fotografen er ook toe aangezet stil te staan bij wat zij met de modernste technieken op het gebied van belichting allemaal kunnen bereiken.

Belichting heeft direct te maken met wat de fotograaf voor ogen staat en waarom hij de foto überhaupt wil maken. Er schuilen talloze nuances in helderheid, duidelijkheid en de sfeer van elk moment van de scène, zoals te zien is aan de verschillende keuzes die verschillende fotografen maken.

Begrijpen hoe en waarom belichting werkt zoals ze werkt vereist inzet. Belichtingskeuzes moeten over het algemeen zeer snel gemaakt worden.

Toch is er een bepaalde stroom van beslissingen, vindt Freeman. Daarom begint hij ieder hoofdstuk met een beknopte samenvatting van wat volgt en met een korte beschrijving van de stroom van beslissingen. Vervolgens gaat hij dieper in op de afzonderlijke aspecten van belichting.

In Optimale belichting in digitale fotografie behandelt Michael Freeman dit ingewikkelde, zich steeds verder ontwikkelende onderwerp in de fotografie op een overzichtelijke en zo volledig mogelijke manier. Met heldere teksten, duidelijke illustraties en sprekende voorbeelden maakt hij de lezer vertrouwd met onder andere sluitertijd en diafragma.

• Twaalf oplossingen - een voor elke belichtingssituatie - die zijn gebaseerd op jarenlange ervaring van een professionele fotograaf.
• Nieuwe digitale technieken als HDR, maar ook traditionele camera-instellingen.
• Schema's die het denkproces verduidelijken en helpen om snel de perfecte belichting te kiezen.

De auteur

Michael Freeman is een bekend fotograaf, gespecialiseerd in reizen, architectuur en Aziatische kunst. Vooral zijn kennis over en gebruik van speciale effecten hebben hem grote internationale bekendheid gebracht. Hij werkt al jaren als toonaangevend fotograaf voor het tijdschrift Smithsonian en heeft ook gewerkt voor Time-Life Books en National Geographic. Van deze auteur zijn meer dan twintig boeken over fotografie verschenen, waaronder het zeer succesvolle De digitale fotografiebijbel.

Optimale belichting in digitale fotografie - Michael Freeman
Pagina’s: 192
Prijs: € 14,95
Uitgever: Librero
ISBN: 9789057644580

Redactie
| 03-12-2009
lifestyle