Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Dick Scherpenzeelprijs 2009

Voor de negentiende achtereenvolgende keer kent de Dick Scherpenzeel Stichting een prijs toe voor journalistieke producties die ontwikkelingsvraagstukken in niet-westerse landen inzichtelijk maken.

Het gaat om geschreven werk, fotografie, digitale producties, radio- en/of televisieproducties, gepubliceerd in of uitgezonden in 2009. Ook kunnen inzenders tot 25 jaar meedingen naar de Dick Scherpenzeel Aanmoedigingsprijs.

In 2010 reikt de Dick Scherpenzeel Stichting twee prijzen uit: één prijs voor de inzender van de beste journalistieke productie en één aanmoedigingsprijs voor de beste inzender tot en met 25 jaar. De jury, met als voorzitter Froukje Santing (oud-correspondent NRC Handelsblad - nu student Islamologie), kiest de winnaar uit drie nominaties die enkele weken voorafgaand aan de prijsuitreiking bekend worden gemaakt.

Prijswinnaar Sven Torfinn (2006)

Torfinn maakte series zwart-wit portretten van nieuwe volksvertegenwoordigers in de Democratische Republiek Congo en bracht zo de eerste verkiezingen van dat land sinds veertig jaar in beeld. Eind 2006 en begin 2007 was de fotoserie De Presidentskandidaat te zien als onderdeel van de tentoonstelling De Koningen van Congo in de Rotterdamse Kunsthal.

Bij het maken van de uiteindelijke keuze heeft de jury gelet op onderlinge samenhang van de foto's, moeilijkheidsgraad van het werk, emotie en de mate waarin de foto's passen bij het thema ontwikkelingsvraagstukken.

Belangstellenden die hun werk graag willen laten meedingen naar de prijs, kunnen hun werk opsturen naar het bureau van de stichting. Ook vrienden, collega's, hoofdredacties en uitgevers kunnen werk van mogelijke prijswinnaars ter jurering voordragen, mits zij toestemming hebben van deze deelnemer.

Inzendingen dienen uiterlijk 31 december 2009 in het bezit te zijn van het bureau. Originele producties of kopieën daarvan moeten in achtvoud worden ingezonden. Fotowerk dient eveneens acht keer op cd-rom en als print op A4 te worden ingestuurd.

Prijzen worden in het voorjaar 2010 uitgereikt tijdens een door de Dick Scherpenzeel Stichting georganiseerde bijeenkomst.

Ingezonden mededeling
| 27-11-2009
Boeken algemeen