Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Scheveningen 1955-1965

Bij uitgeverij d'jonge Hond zijn twee fotoboeken van Jacques Meijer verschenen: Scheveningen en Den Haag.

Scheveningen 1955-1965 is een foto-essay dat Jacques Meijer samenstelde uit zijn zwart/wit foto’s. Het zijn beelden vanaf het strand en de zee en vanuit de lucht. Het strand is een perfecte plaats om uit te waaien, maar er is altijd wel iemand met een camera. Aan zee ben je nooit alleen, op stranddagen met zijn allen.

Voorjaar 1955 liep een man op het strand, augustus 1965 dansten twee vrouwen in de zee. Anonieme hoofdrolspelers in tien jaar visuele geschiedenis van Scheveningen. De tweede helft van de jaren vijftig verbonden met de eerst vijf van de jaren zestig. Veel toeval, een mooi midden.

De grote veranderingen werden ingezet. Afbraak en wederopbouw. De gevestigde orde moest de bouw van de nieuwe pier toestaan. Met een uitkijktoren om alles te bespieden: het strand, de boulevard, de haven, het oude dorp.

Het Gevers Deynootplein voor vertier en het nemen van de tram naar Den Haag. En op zee ging in 1960 de radiopiraat Veronica voor anker. Scheveningen werd voor iedereen: frisse lucht, vrije ether.

Al in 1967 probeerde Jacques Meijer uit zijn zwart-wit archief een fotoboek over Den Haag / Scheveningen te maken. In die tijd een onhaalbare zaak. Zowel technisch als commercieël.

foto: Jacques Meijer

Nu, 42 jaar later, kon Jacques dankzij de digitale technieken zijn boeken in "print on demand" uitvoering te maken. De visie van een jong talent op Den Haag en Scheveningen. Vormgegeven en van tekst voorzien door een ervaren senior. De boeken zijn in het royale formaat van 24 x 30 cm in duotone in Italië gedrukt.

Scheveningen 1955-1965 - Jacques Meijer
Pagina's: 128
Prijs: € 24,50
Uitgever: d' Jonge Hond
ISBN: 9789089101563

BESTEL DIT BOEK:

Ingezonden mededeling
| 20-11-2009
lifestyle