Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Den Haag 1955-1965

Bij uitgeverij d'jonge Hond zijn twee fotoboeken van Jacques Meijer verschenen: Scheveningen en Den Haag. Jacques Meijer was van 1955 -1965 fotojournalist in de residentie. Uit zijn archief maakte hij dit foto-essay.

Een fotojournalist stuitert door de stad van buiten naar binnen en terug. Door het centrum van de macht naar de rafelranden van de stad zonder verschil te maken tussen rangen en standen.

Burgers, royalty en woonwagenbewoners zijn vele opnamen waard. De stad is een biotoop vol voetangels en klemmen en sleuven voor de snack- en parkeerautomaat. Kun je die vullen dan is het geen straf fotograaf in Den Haag te zijn.

Winter 1955 spoort de koetsier op het besneeuwde Voorhout zijn span aan tot spoed. Hongerige paarden wachten in hun stallen op het hooi. In een stad is altijd hectiek. De kost moet ambachtelijk worden verdiend door scharenslijper, straatmuzikant en orgeldraaier.

Fietsers met een ambtelijke status spoeden zich naar hun vaste werkplek. Steeds meer gehinderd door de auto's van snellere stijgers op de ladder die vooruitgang heet. Daarom komen er ook de flats voor het nieuwe wonen. Kijken de bestuurders over de grenzen heen. Waar kunnen we bouwen? Kan er land worden gepikt?

In de jaren zestig klinken ook de protesten tegen beleid en onrecht steeds luider. De tijd evolueert. Stadsleven blijft haastig.

foto: Jacques Meijer

Al in 1967 probeerde Jacques Meijer uit zijn zwart-wit archief een fotoboek over Den Haag / Scheveningen te maken. In die tijd een onhaalbare zaak. Zowel technisch als commercieël.

Nu, 42 jaar later, kon Jacques dankzij de digitale technieken zijn boeken in "print on demand" uitvoering te maken. De visie van een jong talent op Den Haag en Scheveningen. Vormgegeven en van tekst voorzien door een ervaren senior. De boeken zijn in het royale formaat van 24 x 30 cm in duotone in Italië gedrukt.

Den Haag 1955-1965 - Jacques Meijer
Pagina's: 160
Prijs: € 27,50
Uitgever: d' Jonge Hond
ISBN: 9789089101570

BESTEL DIT BOEK:

Ingezonden mededeling
| 20-11-2009
lifestyle