Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

WPA doet oproep aan fotografen

Vandaag 20 november 2009 bestaat de United Nations Convention on the Rights of the Child (UNCRC) twintig jaar. Om dit kracht bij te zetten hebben World Photography Awards en UNICEF een samenwerking bewerkstelligd en roepen ze alle fotografen over de gehele wereld op om foto's in te sturen die de vijf fundamentele rechten van het kind weergeven om hiermee de belofte van de UNCRC te ondersteunen.

Vanaf vandaag kunnen fotografen hun werk insturen en begint de World Photography Awards aan een campagne waarvoor ze inzendingen van de meest vooraanstaande fotografen en schrijvers ter wereld gebruiken.

De vijf fundamentele rechten van het kind zijn: het recht om te overleven; het recht op educatie; het recht op gezondheid; het recht op bescherming tegen geweld en misbruik; het recht om gehoord te worden.

Hoewel er natuurlijk grote vooruitgang geboekt is in de laatste twintig jaar liggen er nog grote uitdagingen te wachten.

foto: © Reza / Webistan
Afghan girl in Torabora village in Waziristan, Afghanistan 2004

Fotografen als Reza, Mary Ellen Mark en Bruce Davidson hebben zich hiervoor opgegeven, en ook UNICEF ambassadeurs waaronder Jemima Khan, David Beckham en Ewan McGregor.

Reza's belofte: "Every child has the right to a childhood". Hij citeert daarbij dit gedicht:
I said what about my eyes?
Keep them on the road.
I said what about my passion?
Keep it burning.
I said what about my heart?
Tell me what you hold inside it.
I said pain and sorrow.
He said. Stay with it.
Rumi (1207-1273)

Alle foto's die ingezonden worden ter ondersteuning van de UNCRC worden vertoond op de World Photography Awards website en een selectie hiervan zal getoond worden tijdens het World Photography Awards festival in Cannes in april 2010.

Amateurs en professionele fotografen kunnen hun steun tonen door hun eigen 'photo-pledge' toe te sturen via www.worldphotographyawards.org waar alle informatie te vinden is over de deelname.

Redactie
| 20-11-2009
lifestyle