Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnaars van de TIN TheaterPrijzen 2009

De affiches van Sybren Kuiper voor Julidans, de spelfoto Blik van Leo van Velzen en het hele scenografische oeuvre van Jan Joris Lamers zijn vanavond door drie afzonderlijke vakjury’s bekroond met de TIN TheaterPrijzen 2009.

Met de TIN TheaterPrijzen – de TheaterAffichePrijs, de TheaterFotoprijs en dit jaar voor het eerst de Wijnberg ScenografiePrijs, voor decor, kostuum en licht - brengt het TIN een ode aan een groep kunstenaars die het Nederlandse theater letterlijk en figuurlijk in beeld brengen, aldus Henk Scholten, directeur van het TIN.

foto: Leo van Velzen winnaar TheaterFotoPrijs2009
Blik

Winnaar Leo van Velzen maakte dit jaar een prachtige buitenopname van de locatievoorstelling Blik van Toneelgroep De Appel. Een intrigerend en vervreemdend beeld, perfect gekaderd en op het juiste moment genomen, aldus de jury.

De jury: voorzitter Patricia Steur – fotograaf, Hans Kemna – casting director en fotografieverzamelaar, Marloes Krijnen – directeur van Foam_Fotografiemuseum Amsterdam, Jan Gras – directeur van het Agora Theater Lelystad en Sabri Saad El Hamus – artistiek leider Theatergroep DNA.

Winnaar Sybren Kuiper maakte een serie affiches voor Julidans (fotografie: Martijn van de Griendt & Hollandse Hoogte).

Meer info op www.tin.nl.

Redactie
| 11-11-2009
lifestyle