Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Hot - Life in the Australian outback

Eén man, een four-wheel drive en tienduizend kilometer uitgestrekte leegte. Dat zijn de eenvoudige basisingrediënten van Hot – life in the Australian outback, het nieuwe fotoboek van de Nederlandse reisfotograaf Thijs Heslenfeld.

Hot is de opvolger van het succesvolle Cold – sailing to Antarctica, één van de best verkochte Nederlandse fotoboeken van 2008.

Eindeloze woestijnen, extreme hitte en droogte, geen mens te bekennen – de outback kun je maar beter serieus nemen. Australië is één van de dunst bevolkte landen, de outback één van de meest afgelegen plekken ter wereld. Heslenfeld doorsneed het rode continent in twee maanden.

"De outback is een wereld zonder geld, mobiele telefoons of verkeerslichten", vertelt de fotograaf. "Alle zaken die ons leven hier regelen en bepalen, zijn daar van nul en generlei waarde.

De financiële crisis bestáát er simpelweg niet. Niemand weet hoe hoog de Dow Jones staat of welke jurk Paris Hilton gisteravond droeg. En als je hier in de problemen komt, heb je niks aan een creditcard."

"Dit is één van de weinige plaatsen op aarde waar de natuur nog helemaal z'n gang kan gaan. Mensen zijn er nauwelijks; hier moet je het zelf regelen. Als je door een slang gebeten wordt, ga je dood. En als je over de kop slaat, kan het dagen duren voordat iemand je vindt - zo simpel is het.

Maar juist die eenvoud en eigen verantwoordelijkheid brachten me heel dichtbij de natuur en mezelf. Dat zijn precies de dingen die ik hier zo mis."

Net als Cold is ook Hot een meeslepend overzicht van alles wat hem onderweg raakte. Mensen, wilde dieren, insecten, de horizon en de fantastische luchten. Heslenfeld: "Het is de outback zoals ‘ie echt is: prachtig, puur, maar ook keihard en levensgevaarlijk. De beelden gaan over de schoonheid van het leven daar. Een verhaal van ongekende vrijheid, maar ook van ongekende verlatenheid – precies zoals ik het beleefd heb."

Thijs Heslenfeld is reisfotograaf met internationale opdrachtgevers zoals National Geographic Traveler, Felderhof, GEO Saison, Hide & Chic, Seasons en Villa d’Arte. Hij bezocht alle uithoeken van de wereld op zoek naar de mooiste beelden en de meest inspirerende verhalen.

Hot - Life in the Australian outback - Thijs Heslenfeld
Pagina's: 188
Prijs: € 39,50
Uitgever: Oost West Thijs Best
ISBN: 9789081247023

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 12-11-2009
lifestyle