Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Fotograferen met een professionele Nikon

Professioneel fotograferen met een Nikon is geen instapboek maar een grondig en leerzaam handboek voor de serieuze fotograaf - van amateur tot professional.

De professionele spiegelreflexcamera's D300, D300s, D700, D3, D3x en D3s van Nikon barsten van de functies en instellingen. Zelfs professionals benutten vaak slechts een deel van alle mogelijkheden. Dit boek helpt u alles uit uw professionele Nikon-camera te halen.

Niet alleen wordt de functie van vrijwel alle knoppen en instellingen helder uitgelegd, er wordt ook ruimschoots aandacht besteed aan algemene fotografiekennis. Van programmastanden tot beeldbewerking en van lichtmeting tot flitstechniek: alles komt aan bod.

Hierdoor is het boek zowel geschikt voor de amateur die professionele foto's wil maken, als voor de ervaren fotograaf die zijn veelzijdige Nikon-camera tot in detail wil beheersen.

Dré de Man is een uiterst ervaren Nikon-expert. Hij doet veel moeite te achterhalen wat Nikon-fotografen bezighoudt en met welke problemen zij worstelen. Ook test en vergelijkt hij alle apparatuur uitvoerig. Dit boek bevat daardoor een schat aan technische informatie.

Dré maakte honderden foto's om de uitleg te illustreren en verklapt aan het eind van het boek ook de geheimen van portret-, landschaps-, en productfotografie. Inspirerende citaten en anekdotes van beroemde fotografen maken het boek compleet.

Uit de inhoud

• Uitgebreide beschrijving van de bediening en functies van de D300, D300s, D700, D3, D3x en D3s
• De finesses van scherpstelling
• De geheimen van een perfecte belichting met het Zone Systeem
• Omgaan met kleur, ook met moeilijke kleuren
• Flitsen met ingebouwde, externe en studioflitsers
• Uitgebreide beschrijving van de verschillende objectieven en hun toepassing
• Op de camera's toegesneden fotobewerkingen
• Oplossingen voor veelvoorkomende problemen
• Uitgelicht: landschapsfotografie, portretfotografie en product-fotografie

Dré de Man studeerde Nederlands en volgde een foto-opleiding bij Hans Götze. Hij werkte enige jaren als fotojournalist en combineert sindsdien fotografische en journalistieke activiteiten. Hij schreef eerder verschillende boeken over digitale fotografie, Photoshop en vele boeken over Nikon-spiegelreflexcamera's. Dré spreekt regelmatig op beurzen en bijeenkomsten over fotografie en fotograferen met Nikon-camera's.

Fotograferen met een professionele Nikon - Dré de Man
Pagina's: 288
Prijs: € 39,95
Uitgever: Pearson Education
ISBN: 9789043017572

Redactie
| 06-11-2009
Boeken algemeen