Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Olympus Pen E-P2

Pen-concept verder uitgewerkt

Het voornaamste bezwaar van de E-P1 is weggenomen: op de Olympus E-P2 past een lcd-zoeker. En een goede ook.

Aan de overwegend enthousiaste beoordelingen van de E-P1 werd heel vaak één bezwaar toegevoegd: het lcd-scherm achterop maakt fotograferen bij heldere omstandigheden bepaald niet makkelijk.

Een echte reflexzoeker inbouwen is bij het Micro Four Thirds concept natuurlijk geen optie, dus dan zou het een lcd-uitvoering moeten worden.

Olympus past in de standaard meegeleverde zoeker een royale lcd toe, met 1,44 miljoen pixels. We kennen hem al van de Panasonic Micro Four Thirds camera's. Hij geeft een zeer groot, helder en gedetailleerd beeld, dat menig traditionele reflexzoeker achter zich laat. En hij is nog kantelbaar ook.

Welkom dus, die E-P2 met zoeker.

Extra opties

De zoeker wordt aangesloten op een nieuwe accessoirepoort, waar Olympus meer accessoires voor in petto heeft. Zo komt er een microfoonadapter, voor een externe microfoons. Ja, de Pen E-P2 kan dus ook filmen, in stereo HD, met complete mogelijkheden zoals zelfs manuele belichtingsregeling.

Olympus verhoogde het aantal creatieve filters van zes naar acht (diorama en cross process erbij). De transportsnelheid ging omhoog naar 3 bps, en AF-tracking werd toegevoegd. Een nieuwe i-Enhace functie geeft een automatische versterking van de kleurverzadiging.

De Olympus Pen E-P2 wordt alleen geleverd in klassiek ogend zwart en is begin 2010 leverbaar. Adviesprijs body € 949,- met 14-42 mm standaardzoom € 999,-.

Twee objectieven

Gelukkig wordt meteen ook het objectievenpalet uitgebreid. Met de twee aangekondigde compacte zooms omspan je nu het bereik van 18-300 mm (equivalent).

Het gaat om de M. Zuiko Digital ED 9-18 mm F4,0-5,6 (18-36 mm) supergroothoekzoom en de M. Zuiko Digital ED 14-150 mm F4,0-5,6 (28-300 mm).

Vooral dat laatste objectief zal consumenten aanspreken die met één camera op pad willen en liever niet van objectief wisselen.

Meer informatie: www.olympus.nl.

L. Polder
| 05-11-2009
lifestyle