Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnaars Prix Pictet 2009

Kofi Annan, de voorzitter van Prix Pictet, heeft deze week bekend gemaakt dat fotograaf Nadav Kander winnaar is van de Prix Pictet 2009. Ook Ed Kashi viel in de prijzen, hij ontving de 2009 Prix Pictet Commission.

De wedstrijd die dit jaar voor de tweede maal gehouden werd had als onderwerp 'Earth'. Vorig jaar was dat 'Water'. Op de lijst van genomineerden stonden ook Edward Burtynsky, Naoya Hatakeyama, Abbas Kowsari, Andreas Gursky, Sammy Baloji, Yao Lu, Darren Almond en Christopher Anderson.

Tijdens de officele bekendmaking van de awardwinnaars in de Passage de Retz in Parijs, zei Kofi Annan dat de foto's een oproep zijn tot het aanpakken van de klimaatverandering, het meest serieuze probleem waar de mensheid op dit moment mee te kampen heeft.

foto: © Nadav Kander Courtesy of Flowers Gallery / Prix Pictet, 2009
Chongqing XI, Yangtze, The Long River Series, 2007

“We zijn maar een week verwijderd van de onderhandelingen betreffende de klimaatverandering in Kopenhagen. De beelden die we hier voor ons zien herinneren ons aan de kwetsbaarheid van de planeet en de schade die we al hebben aangericht. We kunnen na het zien van deze foto's niet onverschillig blijven ten aanzien van dit onderwerp.”

Gesteund door de Zwitserse bank Pictet & Cie, is de Prix Pictet de eerste prijs die opgedragen is aan fotografie en duurzaamheid.

De Prix Pictet 2009, Earth Exhibition met foto's van alle genomineerden is nu te zien in de Passage de Retz in Paris tot 23 november 2009. In maart 2010 zal deze Eindhoven aandoen.

Gertrude Boers
| 30-10-2009
lifestyle