Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Water, lucht, vuur, aarde

In het schitterende nieuwe fotoboek Water Lucht Vuur Aarde brengen de fotografen van National Geographic de kracht van de vier elementen in beeld.

Het water dat we drinken, de lucht die we inademen - maar ook de allesverslindende bosbranden en verwoestende vloedgolven: constant leven en strijden we met de oerkrachten van de natuur.

Bij de getoonde foto's gaat het niet alleen om de schoonheid ervan, maar ook om de invloed die deze heeft. Zo staat er in het voorwoord geschreven door Chris Johns: "[...] verantwoordelijkheid is niet iets dat beperkt is tot de fotografen die het vergankelijke moment van de verwondering in de natuur vereeuwigen, door ons te herinneren aan wat de inzet is: het is de plicht van iedereen, niemand uitgezonderd, ons eigen steentje bij te dragen."

De fotografen zijn verhalenvertellers, troubadours wier onderwerp het grootste is dat er bestaat: onze planeet en de manier waarop de mensen met haar omgaan, de ene keer constructief, de andere keer, helaas te vaak, destructief.

Een luchtopname van Manhattan gehuld in smog geeft een indrukwekkend beeld van de vervuiling van onze lucht. En een meisje dat gelukzalig haar mond openspert om de eerste regendruppels van de moesson op te vangen laat op treffende wijze de noodzaak zien van schoon drinkwater.

foto: James L. Stanfield
Maryland, USA

De schoorstenen van een papierfabriek vervuilen de lucht dichtbij de rivier Potomac. Niet eerder gepubliceerd in National Geographic.

Water Lucht Vuur Aarde - uitgevoerd met een luxe stofomslag - bevat een verzameling schitterende beelden van wereldberoemde fotografen als Steve McCurry, David Alan Harvey, Frans Lanting en Chris Johns.

Een aantal van de 92 fullcolour-foto's zijn nooit eerder in National Geographic Magazine gepubliceerd. Samen tonen ze de kracht maar ook de kwetsbaarheid van onze planeet.

foto: Jodi Cobb
Maagdeneilanden, USA

Een duik in de wateren van Trunk Bay, bij het Saint John Island. Niet eerder gepubliceerd in National Geographic.

Water, lucht, vuur, aarde - Marco Pinna
Pagina's: 208
Prijs: € 24,95
Uitgever: G+J Publishing
ISBN: 9789089270207

Redactie
| 29-10-2009
Boeken algemeen