Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

LIFE van fotograaf Frans Lanting op muziek

De Latijns-Amerikaanse productie, gebaseerd op het boek Life. A Journey Through Time van fotograaf Frans Lanting, is als samensmelting van fotografie, muziek en wetenschap over twee weken te zien tijdens het 9de World Wilderness Congress dat in Merida (Mexico) gehouden wordt.

Carolyn Kuan conducting Origins, Geneva, Switzerland

De productie is het resultaat van een bijzondere samenwerking van de Nederlandse fotograaf Frans Lanting met de wereldberoemde componist Philip Glass.

Gedurende 60 minuten worden spectaculaire beelden getoond van de meesterfotograaf Frans Lanting geprojecteerd op een groot bioscoopdoek terwijl het muziekstuk gecomponeerd door Philip Glass live wordt gespeeld door het Yucatan Symphony Orchestra onder begeleiding van gastdirigente Carolyn Kuan. Kuan dirigeerde het stuk al eerder in Genève in 2008.

Het muziekstuk is opgedeeld in zeven delen, die net zoals de foto's van Lanting de geschiedenis van het leven op Aarde verbeelden, van het vroegste begin tot aan de overvloed van levensvormen van nu.

LIFE is een van de vele culturele en kunstzinnige hoogtepunten tijdens WILD9. Het thema dit jaar draait om de rol van de onbewoonde wereld in de klimaatverandering en het behoud van de biodiversiteit.

Het World Wilderness Congress is opgericht door The WILD Foundation in 1977, en is het oudste publieke internationale milieuplatform ter wereld.

foto: Frans Lanting
Flower Hat jelly, Olindias formosa, Monterey Bay Aquarium, California

De in Nederland geboren fotograaf Frans Lanting (1951) staat bekend als een van de grootste natuurfotografen van deze tijd. Zijn werk heeft veel invloed gehad en verschijnt in boeken, tijdschriften en is te zien op exposities over heel de wereld.

"Ik wilde het verhaal van het leven vertellen vanaf het allervroegste begin tot de vormenrijkdom van nu en dat met beelden uit de natuur die een gevoel van tijd oproepen." zegt Lanting, die de uitvoering in Merida persoonlijk zal aankondigen. "Zo ben ik een tijdreiziger geworden op zoek naar vensters in de natuur die me een blik gunnen op het verleden."

WILD9 (6-13 november 2009) is een samenwerking tussen The WILD Foundation en Unidos para la Conservación, en wordt gesteund door vele andere partners en deelnemers.

Lees hier meer over het boek op deze website.

Gertrude Boers
| 27-10-2009
Boeken algemeen