Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

The Impossible Project geslaagd

Zelfs Polaroid komt terug!

Het dappere project van een tiental Nederlandse Polaroid medewerkers oogst meer succes dan kon worden gehoopt. Hun directklaarsysteem komt volgend jaar op de markt en motiveert zelfs Polaroid mee te doen!

Vorig jaar ging de Polaroid fabriek in Enschede dicht, waarmee de productie van directklaar-fotomateriaal werd gestaakt. Het betrof het integraalmateriaal, waarbij de foto direct na de opname uit de camera schuift en zich in korte tijd ontwikkelt.

Sluitingsreden was niet de dalende populariteit, maar de beschikbaarheid van bepaalde grondstoffen. Een groep ex-medewerkers liet het er niet bij zitten en ging in de oude fabriek aan de slag om een nieuwe versie van het directklaar materiaal samen te stellen. Ze gaven zichzelf precies een jaar: 2009. En het is gelukt. Zo goed dat Polaroid zelf interesse toont.

Het merk gaat weer camera's maken, en heeft bij The Impossible Project een partij van het nieuwe materiaal besteld. De doorzetters gaan het materiaal ook zelf voeren, over een naam wordt nog nagedacht.

Begin 2010 komt een zwartwitversie van het directklaarmateriaal uit, later in het jaar komt het kleurenmateriaal.

Meer info op de website van The Impossible Project.

L. Polder
| 15-10-2009
lifestyle