Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Robert Capa op onbekende privéfoto's Fernhout

Naar aanleiding van de dubbeltentoonstelling This Is War! Robert Capa at Work & Gerda Taro. Retrospectief heeft het Nederlands Fotomuseum een uitgebreid webdossier over het leven en werk van John Fernhout samengesteld. Bij dit onderzoek kwam recent een fotoserie met privé foto’s van Robert Capa aan het licht.

foto: (c) John Fernhout / Nederlands Fotomuseum
Robert Capa en Polly Korchien, New York, 1940-'42

De fotograaf Robert Capa en filmer/fotograaf John Fernhout waren vrienden voor het leven. Ergens tijdens de Tweede Wereldoorlog troffen zij elkaar voor een feestje in de flat van Fernhout en diens tweede echtgenote Polly Korchien op Manhattan.

Hiervan getuigen vier opmerkelijke foto's, vermoedelijk door Fernhout gemaakt en recent ontdekt in de archieven van Fernhout in het Nederlands Fotomuseum.

Op deze foto's dolt Capa in de rol van stierenvechter met de als ballerina opgeleide Polly Korchien.

Het zijn tot nu toe onbekende en ongepubliceerde beelden van Capa die hem in optima forma laten zien: als een uitgesproken womanizer en avonturier met een niet aflatende energie, die doofde toen een landmijn in Indochina op 25 mei 1954 een einde aan zijn leven maakte.

Het tentoonstellingsonderdeel The Dutch Connection toont de verbinding Fernhout - Capa en Capa - Nederland in de dubbeltentoonstelling van Robert Capa en Gerda Taro.

De originele foto’s zijn vanaf komend weekend te zien in het Fotomuseum.

Ingezonden mededeling
| 15-10-2009
lifestyle