Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Fotografievakbeurs Parijs

Le Salon de la Photo

De nieuwste editie van de fotografievakbeurs Le Salon de la Photo staat in het teken van een eerbetoon aan Willy Ronis. De Franse fotograaf, die 20 september jl. op 99-jarige leeftijd overleed, stond bekend om zijn zwart-witfoto's van het alledaagse leven.

Ook op het programma de tentoonstelling Lost Istanbul année 50-60, een ontroerend portret van Istanbul in de jaren vijftig en zestig gemaakt door Ara Güler, de vaandeldrager van de Turkse fotografie, die in 1960 lid van Magnum Agency werd en als het ‘Oog van Istanbul’ internationale roem vergaarde.

Daarnaast vindt een expositie van met een reeks autochromes plaats, de eerste kleurenbeelden van de Bretagne.

Andere hoogtepunten van de vijfdaagse beurs zijn ontmoetingen met de fotografen Jane Evelyn Atwood, Jean-Yves Lemoigne, Mathieu Bernard-Reymond, Lucien Clergue, Françoise Huguier, Dominique Issermann, JR, Vincent Perez, Bernard Plossu en Marc Riboud.

Verder, zoals gebruikelijk, conferenties en debatten, Thema’s zijn beeldenrechten, beroepsfotografie anno 2009, biometrisch paspoort (en pasfoto’s) en hoe het fotografisch erfgoed te bewaren. Geschikt voor professionelen en amateurs.

Van 15 tot 19 oktober 2009 in Paviljoen 4 Porte de Versailles Viparis, Parijs. Elke dag open van 10 tot 19 uur (op maandag van 10 tot 18 uur).

Website: www.lesalondelaphoto.com.

Cees Visser
| 10-10-2009
Boeken algemeen