Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Twee Nederlandse fotografen eervolle vermelding

Jan Vermeer uit Apeldoorn en Miles Kenzo Kooren uit Utrecht hebben beiden een eervolle vermelding in de wacht gesleept in de 46e internationale fotocompetitie Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year.

foto: © Miles Kenzo Kooren/ Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2009
Intimate death

Hun inzendingen Puffin in the snow en Intimate death zijn er twee uit de in totaal 95 gekozen foto's voor de jaarlijkse tentoonstelling. Er waren 43.135 foto's uit 94 verschillende landen ingezonden. Op de tentoonstelling worden alle winnaars, runner ups en eervolle vermeldingen getoond.

Jan Vermeers foto van de papegaaiduiker maakte deel uit van de categorie Animal Portrait. Hij had zijn bezoek aan het Varanger Fjord in Noorwegen zo getimed dat het samenviel met de komst van duizenden zeevogels die daar neerstrijken om te gaan broeden.

Jan Vermeer: "Ik keek uit over de zee en zag de vogels aan komen vliegen. Er zijn gouden momenten in je leven die je nooit vergeet en dit is er een van."

Miles' foto Intimate death kreeg een eervolle vermelding in de categorie 11-14 jaar van Veolia Environnement Young Wildlife Photographer of the Year.

Miles en zijn zus waren aan het afkoelen in een lagoon in Lambir Hills National Park, Sarawak, Borneo, toen er plotseling iets uit een boom viel en op het zand vlakbij hen neerkwam. Een kleine slang had zich helemaal rond een gecko gekronkeld. Miles is plat op de grond gaan liggen en heeft zo de gehele maaltijd gefotografeerd.

foto: © Jan Vermeer/ Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2009
Puffin in the snow

De winnaars van de Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year en de Veolia Environnement Young Wildlife Photographer of the Year worden bekend gemaakt op de awardceremonie op 21 oktober, twee dagen voordat de expositie opent in het Natural History Museum in Londen. Daarna zal de tentoonstelling internationaal te zien zijn.

Dit jaar werd de wedstrijd gesponsord door Veolia Environnement, wereldleider op het gebied van verbetering van het milieu.

Lees hier over de winnaars van 2009.

Gertrude Boers
| 08-10-2009
lifestyle