Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Sony World Photography Awards voor studenten

De Sony World Photography Awards (SWPA) 2010 heeft de mogelijkheden voor studenten uitgebreid. Op die manier hopen ze een wedstrijd voor de gehele wereld te creëren waarbij alle professionele fotografen van de toekomst ontdekt kunnen worden. De studentenwedstrijd zal een unieke tentoonstelling opleveren rond het thema 'War & Peace’.

117 instellingen verspreid over alle zes continenten zullen gaan strijden voor de Sony World Photography Awards 2010. De studenten dienen het thema te benaderen vanuit de situatie in hun eigen land.

De studenten zullen vanuit de 117 opleidingen hun werk online inzenden. Hierna wordt een shortlist door de jury (gekozen door de World Photographic Academy) samengesteld waarbij er op ieder continent twee studenten van een specifieke instelling kans maken hier deel van uit te maken.

foto: © Neal Kartik en Pranab Kumar Aich, courtesy of Sony World Photography Awards 2009

De twaalf winnende studenten, samen met hun docenten, winnen hiermee een reis naar Cannes in april 2010, waar ze als onderdeel van het jaarlijkse festival hun opdracht kunnen voltooien. Ze zullen deelnemen aan een serie lezingen, discussies en 'master classes'.

De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt samen met de winnaars van de categorieën voor professionals en amateurs op de Sony World Photography Awards ceremony in het Palais des Festival. De Student Focus prijs vertegenwoordigt bijna 50.000 euro aan fotografieapparatuur voor de student alsook voor de winnende opleiding.

Een hoogtepunt op het festival in Cannes is de tentoonstelling van geselecteerde inzendingen van alle 117 instellingen. Samen gepresenteerd moeten de foto's 'a moving and truly global picture' geven van de wereld van vandaag, gezien door de ogen van studenten.

De winnaars van het studenteninitiatef van 2009 University Shoot Out waren Neal Kartik en Pranab Kumar Aich uit Jamia Millia Islamia in India.

De complete lijst met alle deelnemende instellingen is te zien op www.worldphotographyawards.org/studentfocus.

Gertrude Boers
| 08-10-2009
lifestyle