Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Relics of the Cold War

De val van de Berlijnse muur op 9 november 1989 markeert het einde van de Koude Oorlog die kort na de Tweede Wereldoorlog begon. Het was een lange periode van gespannen verhoudingen tussen enerzijds de Verenigde Staten en West-Europa en anderzijds de Sovjet-Unie en Oost-Europa.

Wat aan deze periode van oorlogsdreiging herinnert zijn de materiële overblijfselen en de verlaten landschappen aan beide kanten van het IJzeren Gordijn.

Na de val van de Berlijnse muur zijn de oude bunkers, kazernes, wapens, vliegvelden, muurdecoraties, wachttorens, oefenterreinen en kernwapenopslagplaatsen nutteloos geworden en in verval geraakt.

Fotograaf Martin Roemers legt sinds jaren deze herinneringen aan een voorbij tijdperk op indringende wijze vast. De foto's zijn gemaakt in onder meer Duitsland, Nederland, Engeland, Rusland, Polen, Tsjechië, Oekraïne, Letland en Litouwen.

De fototentoonstelling Kerkhof van de Koude Oorlog is tot en met 25 oktober 2009 te zien in het Legermuseum te Delft en vanaf 11 november 2009 tot 15 januari 2010 in het Willy Brandt Haus in Berlijn.

"We will bury you!” - Nikita Chroetsjov in 1956.

“They are the focus of evil in the modern world” - Ronald Reagan in 1983.

Relics of the Cold War - Martin Roemers, met een inleiding van H.J.A. Hofland en Nadine Barth
Pagina’s: 144
Prijs: € 35,00
Uitgever: Hatje Lantz Verlag
ISBN: 9783775725347

BESTEL DIT BOEK:

Ingezonden mededeling
| 12-10-2009
Boeken algemeen