Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Sigma DP1s

Sigma's DP2 is verschenen, maar de DP1 verdwijnt niet. Sigma past hem licht aan en introduceert nu de DP1s.

De aanpassingen zijn bescheiden: de twee toetsen voor digitale zoom kunnen nu ook worden gebruikt als sneltoets voor andere functies. En verder zijn de prestaties bij tegenlicht verbeterd. Dat is alles.

Naar verwachting zal de aandacht voor dit cameratype toenemen. Enerzijds door de stijgende interesse voor Micro Four Thirds camera's, maar vooral ook door de aankondiging van de Leica X1, in grote lijnen een vergelijkbaar cameraconcept, maar veel steviger geprijsd.

Ook bij Sigma is de kern van het concept: reflexkwaliteit met een compactcamera. Aan het begin van de kwaliteitsketen zet Sigma een 2,8 vastbrandpuntsobjectief neer, een 16,6 mm (28 mm equivalent) bij de DP1, 24,2 mm (equivalent 41 mm) bij de DP2.

Sensor is de drielaags Foveon-sensor met 14 miljoen pixels. Die is in staat bij lage en middengevoeligheden een mooie kwaliteit te leveren. Het concept is verder zeer eenvoudig.

Verwacht bijvoorbeeld geen supersnelle AF en geavanceerde meettechnieken. Dit zijn camera's voor rustige vormen van fotografie: landschappen, interieurs, architectuur. Very basic, fotografie op z'n puurst.

Het wekte bij de aankondiging van de DP2 nogal wat verwondering dat 28 mm plaats zou maken voor 41 mm. Gelukkig blijft er nu een keuze.

Meer info: www.sigmabenelux.nl.

L. Polder
| 06-10-2009
lifestyle