Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Fotografen gezocht voor Het Vergeten Verhaal

Het Vergeten Verhaal is nog op zoek naar verhalen van fotografen. Miljoenen verhalen gonzen over de wereld. Slechts enkelen daarvan worden opgepikt door de reguliere media. Vele anderen blijven vergeten. De Dick Scherpenzeel Stichting is op zoek naar die verhaalideeën die onopgemerkt zijn gebleven, genegeerd of vergeten.

foto: Piet den Blanke, Hollandse Hoogte
Bouwvakker uit India is na het werk op straat, op weg naar huis. In de tram wordt hij gebeld door het bouwbedrijf. Het wordt hem verboden met de fotograaf te praten. De foto past in een reportage over Aziaten die naar Roemenië worden gehaald om de Roemenen te vervangen die in West Europa werken.

De Dick Scherpenzeel Stichting zet zich in voor meer en betere berichtgeving over ontwikkelingsvraagstukken. Op de website www.hetvergetenverhaal.nl kun je tot 8 december 2009 zelf onderwerpen insturen voor verhalen die volgens jou verder uitgewerkt zouden moeten worden door de media.

Een jury bestaande uit een tiental journalisten van naam, bekijkt de ingezonden verhaalideeën en stelt daaruit een top tien samen. Half december wordt de top tien bekend gemaakt op het vergeten verhalen festival.

Met dit project zwengelt de Dick Scherpenzeel Stichting het debat aan over journalistieke onderwerpkeuzes. Is goede journalistiek een garantie op goede beeldvorming?

Het Vergeten Verhaal is nog op zoek naar fotografen die niet-gepubliceerde foto’s willen laten zien op de website (in flash) om zo alsnog de aandacht te vestigen op het onderwerp en bovendien wie weet iemand geïnteresseerd te vinden om de foto alsnog te publiceren.

Redactie
| 25-09-2009
lifestyle