Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

School voor Fotografie in Utrecht

De School voor Fotografie gaat vanaf januari 2010 ook fotografielessen geven in Utrecht. Oprichtster Saskia te Koppele wil daarmee tegemoet komen aan de grote vraag naar praktijkgerichte fotografieopleidingen. Nu moeten studenten naar Breda voor een basisopleiding fotografie of voor de eenjarige fotografieopleiding.

foto: Annemieke Liem
Modefotograaf Peter Stigter tijdens een gastles bij de School voor Fotografie.

In eerste instantie begint de School met het aanbieden van een basisopleiding fotografie. Deze opleiding duurt zeven dagen. "Daarna weten studenten of ze van fotografie hun beroep willen maken."

De School voor Fotografie is sinds 2005 in Breda gevestigd. Met een eenjarige fotografieopleiding, eventueel voorafgegaan door een basisopleiding, worden studenten klaargestoomd voor de praktijk.

In de eenjarige opleiding leren studenten alle aspecten van het vak, van studio- en reclamefotografie tot fotojournalistiek en documentairefotografie. Ook wordt aandacht besteed aan het werken als zelfstandig ondernemer, daar veel fotografen als zelfstandige aan de slag gaan na hun opleiding.

De lessen in Utrecht worden gegeven aan de Leidsekade. Een routebeschrijving kun je vinden op de website. De lesdagen van de groep die start in januari 2010 staan op de website.

Ingezonden mededeling
| 23-09-2009
lifestyle