Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Streekbussen met landschapsfoto's

Streekbussen zien er de komende twee weken anders uit: ze hebben grote landschapsfoto's op de zijkant. Drie maanden lang kon iedereen zijn favoriete landschapsfoto opsturen naar de twaalf landschappen. Dat leverde meer dan 3600 inzendingen op.

foto: Abe Maaijen
Winnende foto Zuid Holland

De winnende foto's zijn per provincie twee weken lang op de zijkant van lokale bussen te zien. In totaal rijden er 500 van zulke streekbussen door Nederland. Volgens minister Verburg "twaalf prachtige foto's van Nederlandse landschappen, in elke provincie een andere. Zodat iedereen kan zien hoe mooi Nederland is."

Abe Maaijen, de winnaar in Zuid-Holland, kreeg uit handen van minister Verburg zijn prijs tijdens de startmanifestatie op het Malieveld in Den Haag. Hij heeft de polder Middelblok in Gouderak gefotografeerd, gehuld in een laag nevel, in het licht van de ondergaande zon.

"U kunt vanaf nu gaan genieten van landschap in de stad. En vergeet niet, krachtige landschappen in een vitaal platteland hebben stedelingen veel te bieden. Dat vraagt om wederkerigheid. Ik doe dan ook een beroep op stedelingen om ons platteland en onze mooie landschappen mooi te houden. En om de handen uit de mouwen te steken", aldus minister Verburg.

Redactie
| 22-09-2009
Boeken algemeen