Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Pentax K-x, extra complete instapreflex

Gebaseerd op de compacte en complete K-m brengt Pentax de K-x. Met HD filmoptie, live view, 12 miljoen pixels, en meer.

Je zou kunnen zeggen dat Pentax een aantal interessante extra's uit de K-7 heeft gehaald en die in de K-m heeft gestopt. Het instapmodel dat zo ontstaat is allesbehalve kaal.

Pentax K-x

Wat te denken van automatische HDR-opnamen en zelfs HDR-bracketing (je kunt achteraf kiezen uit drie varianten). Een maximale transportsnelheid van 4,7 bps is voor een instapper zeer snel, en 1/6000 s als kortste sluitertijd is ook sneller dan gemiddeld.

Voor de autofocus past Pentax een 11-punts systeem toe, ook niet kinderachtig. Verder krijg je de compleetheid die de Pentaxen kenmerkt, dus veel onderwerpsprogramma's en creatieve filters, plus zeer vergaande mogelijkheden de camera naar je hand te zetten.

Grappig is de Cross Process stand, waarbij de foto's het aanzien krijgen van de foto's die werden verkregen door diafilms als negatieffilms te ontwikkelen.

Voeding: 4 penlights. Gebruik je het door Pentax aanbevolen type lithiumbatterijen (niet oplaadbaar), dan zijn daar theoretisch 1900 foto's mee te maken.

Gelijk met de K-x presenteert Pentax de telezoom smc Pentax-DA L 55-300mm F4-5.8 ED. Het objectief is overigens al een tijdje leverbaar, maar mag best een keertje in het zonnetje worden gezet. Het is zeer compact, levert een fors bereik en de kwaliteit is mede door de toepassing van ED-glas erg goed. Voor de K-x gaat Pentax het in een dubbelzoomkit opnemen. Het tweede optiek is dan de inmiddels bekende 18-55 mm.

L. Polder
| 18-09-2009
lifestyle