Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Leica X1 APSC-compact gelanceerd

APS-C sensor, vast 2,8/24 mm objectief, in het analoge tijdperk had Leica dit soort edelcompacts ook al, dus daarom nu: Leica X1.

2,8/24 mm, dat is omgerekend een 2,8/36 mm. Lekker royale beeldhoek van circa 63 graden, heel goed voor algemeen gebruik in de sfeer van reportage, vakantie, indoor zonder flits, enz. Voor alle duidelijkheid: het objectief kan er niet af.

Wil je tele, jammer! Nee, het concept is precies zoals Oscar Barnack, de uitvinder van het Leica concept, het wilde. Een kwaliteiscamera op jaszakformaat, met een objectief dat een goed overzicht biedt. Om te registreren en te fotograferen.

De X1 heeft beeldstabilisatie, autofocus, 3 bps, RAW en JPEG, ingebouwde flitser (onder de grote ronde knop op de linkerkant van de camera). Geen ingebouwde zoeker, maar je kunt er wel een mooie doorzicht-opsteekzoeker opzetten.

De Leica X1 ziet er heel smaakvol en retro uit. En ook erg functioneel. Made in Germany, geleverd inclusief Lightroom, reken maar op twee mille. Nee, een Leica is niet voor iedereen weggelegd, en dat zal wel zo moeten blijven.

Lees ook het Leica X1 Review

L. Polder
| 09-09-2009
lifestyle